У Дивосвіті Великдень святкували - Пасху величали!

Великдень - велике Християнське свято на всій Землі. Це добре і світле свято  несе з собою Віру, Надію і Любов. З давніх - давен по довгій і затяжній зимі всі чекали весну, а з нею і Великодніх свят. Природа в цей час починає оживати воскресати від зимового сну. Теплими та сонячними стають ці дні і  у нашому закладі.  Пасха для дітей - це перш за все, знайомство з історією, традиціями та звичаями українського народу. Вихованці отримують величезне задоволення, що вони можуть теж приймати участь і вносити свою краплинку турботи та краси в підготовці до цього свята.  

Великодній тиждень розпочався у Слобожанському Дивосвіті   із заняття «Вербна неділя», яке провели вихователі всіх вікових груп дошкільного віку. Педагоги ознайомили дітей з традиціями Вербної неділі, розповіли про значення вербових гілочок та разом з дітьми зробили аплікацію вербових котиків з вати. Протягом тижня світлого свята Великодня проводилися і тематичні заняття під час яких діти малювали та аплікували великодні яйця та тематичні поробки (вироби). 

На підведення підсумків Великоднього тижня була проведена спільна музична розвага «Світле свято Великодня» де музичий керівник Наталія Мілінковіч та талісман дитячого садочку Дивасик, розповідали про звичай українців святкувати Великдень, значення цього свята, його символи. Натхненно і емоційно звучало художнє слово. Тема весни і пробудження природи прозвучала у піснях і таночках, а веселого настрою додавали народні ігри.

  Цікавинкою  музичної розваги була казка на новий лад Курочка Ряба, середньої групи «Знайки» (в ролі діда – Олександр Полових, в ролі баби – Мілана Циганок, в ролі курочки Ряби – Аня Лосякова, в ролі собачки – Тимур Мазанов, в ролі кішечки – Аліна Лосякова, в ролі Мишки – Ніколь Задніпряна, в ролі курчатка – Ярослав Малєєв) вихователя Олени Лам. 

Великодній тиждень у ЗДО Дивосвіт був сповнений доброзичливою та  теплою атмосферою, творчістю та креативністю, великою надією та непохитною вірою в перемогу України!