Освітні активності у форматі короткотривалих освітніх зустрічей в логопедичній  групі старшого дошкільного віку "Зірочки"

Комбіноване заняття  “Пригоди Ґудзика” 


Цікаве свято, про яке неодмінно здогадуються, а може навіть знають професійні кравці і їх уважні клієнти - «Всесвітній День ґудзиків», відзначається щорічно 16-го листопада. Деякі з нас іноді навіть не помічають наскільки важливий для нас цей елемент нашого одягу, адже без нього було б все набагато складніше. 


З метою розширення і поглиблення знань  про навколишній світ та предмети в ньому, у логопедичній групі старшого дошкільного віку “Зірочки”  у співпраці з вчителем - логопедом Яною Кішкіною та вихователями групи Ганною Борзовець, Наталією Кузьмичовою було проведено тематичне заняття до «Всесвітнього Дня  ґудзиків».


Під час заняття  діти продовжили знайомитись із предметами найближчого оточення : ґудзиками, їх видами, функціональним призначенням, матеріалами, з яких вони виготовлені.  Вдосконалювали вміння добирати дієслова до іменника «ґудзик», вчились утворювати множину, закріплювали  вміння складати короткі та довгі речення.


На занятті діти з задоволенням приймали участь у дослідницько -  експериментальній  діяльності,  та визначили з якого матеріалу ґудзики найміцніші. Наприкінці заняття діти  пришили ґудзик на місце, щоб він більше не міг загубитися. 


Свій настрій та емоції від заняття діти висловили за допомогою викладання  картини з ґудзиків “Смайлик мого настрою”.