Освітні активності у форматі короткотривалих освітніх зустрічей в логопедичній групі дітей старшого дошкільного віку "Зірочки"

Комбіноване заняття з пріоритетом

 логіко -  математичного  напрямку у логопедичній групі старшого дошкільного віку

“Зірочки”


 Подорож осіннього листочка.


Осінь — надзвичайно красива, казкова пора року. Щоб її описати, використовують безліч яскравих слів: барвиста, кольорова, різнобарвна, чарівна, дивовижна осінь… Вона з головою занурює в уяву….


Тому у групі старшого дошкільного віку “Зірочки” було проведено захоплююче, комбіноване заняття  “Подорож осіннього листочка” з пріоритетом логіко - математичним напрямком. 


Під час заняття діти змогли  закріпити знання про яскраву пору року  -  осінь, та її прикмети.  Продовжили вправлятися в умінні проводити прямий та зворотний рахунок  в межах 10. Змогли  поглибити свої  знання про суміжні числа та  склад числа з двох меншин, закріпи­ли вміння порівнювати групи  предметів.  З зацікавленістю та ентузіазмом  виконували  зав­дання запропоновані вихователем. 


В ході заняття діти також з захопленням та інтересом познайомились та виготовили   нетрадиційну аплікацію -  з осіннього листя.  Закріпили набуті знання: робота з ножицями та клеєм, та етапи  виконання аплікації.  Розвинули  уяву, увагу, пам'ять, фантазію, логічне мис­лення, дрібну моторику пальців рук. Проявили любов до  рідної природи, інтерес до занять з ма­тематики, бажання вчитися  новому.


Заняття пройшло у позитивному,  емоційно - піднесеному настрої дітей та високо оцінено батьками.