2024.03.29 - Щорічний проєкт "Мрійники у пошуках весни"


Знов починається весна, знов починаються дива! Кожного року ми проводимо наш проєкт
«У пошуках весни» і з кожним роком наше нетрадиційне заняття стає для дітей все цікавішим, адже діти дорослішають і кожен раз по іншому і по новому сприймаються такі наші пригоди. Вам цікаво як це відбувається? Тож читайте та спробуйте поринути у наші відчуття під час такого заняття.
Спочатку ми проговорюємо та згадуємо як в минулому році ми проводили це заняття: які тоді квіточки зустрічали або ж відслідковуємо по фото наприклад як виросли деревця за рік. І ось ми вже  вирушаємо на пошук пригод. Йдемо на подвір’я садочку, а далі вже кожен ці своєю лупою розбігається хто куди (хто до кущиків, хто до дерев, а хтось до квітів), щоб першим знайти якусь комашку, цікавий листочок чи гарну квітку.
Перше, що стало помітним це те як позеленіла вже травичка і повзають по ній мурашки. За допомогою луп нам вдалося краще розглянути цих маленьких комашок та подивитися як вони носять шматочки гілочок та листочків. На березі та яблуневому дереві ми помітили бруньки, які незабаром відкриють свої новенькі, молоденькі, зеленесенькі листочки, а на деревцях повзало багато комашок “сонечок”. На клумбі біля свого майданчика ми помітили як пролізають листочки від тюльпанчиків та поміркували якого вони кольору розквітнуть, потім буде цікаво перевірити кому вдалося вгадати їх колір. А на клумбі біля садочку ми всі помилувалися гарним цвітінням пролісків, крокусів та підсніжників. Зауважили, що ці квіти відносять до Червоної книги України і потребують охорони.
          Отримали багато задоволення сьогодні під час пошукової діяльності. Збагатили свої знання ознаками весни, квітами першоцвітами та чому їх так називають і з радістю потім батькам показували гарні квіточки на клумбах.  Діти розповіли, що вже чекають літо, щоб відправитися шукати комах та квітів які знайдуть влітку на вулиці, а батьки поділилися позитивними враженнями за таку гарну ідею проведення часу під час прогулянки з дітьми.
                                                                Пам’ятайте краса поряд з нами!



Як квітнуть крокуси

Знайшли багато комашок "сонечок"

Як на дереві з'являються бруньки

Розглянули як виглядають підсніжники (поміркували: чому в них така назва?)

Знайшли маленьких мурах-трудівників

Спостерігаємо як почала зеленіти травичка

комаха "сонечко"

Загадали якого кольору будуть тюльпани. Тепер чекаємо коли розквітнуть