Своєчасне обстеження мовлення дитини - запорука її успішності в майбутньому! 

В ЗДО «Дивосвіт» функціонує дві мовні групи в яких виховуються діти з порушеннями мовлення, це групи середнього і старшого дошкільного віку. На сьогодні це питання вважається актуальним і наявність цих груп дуже потрібна і корисна для малечі. Дуже важливо створити сприятливу мовленнєве середовище, де дитина має можливість багато спілкуватися та вільно висловлювати свої думки. 

Тож, заздалегідь до початку нового навчального року вчителі-логопеди для формування логопедичних груп щороку весною розпочинають обстежувати мовлення дітей молодшого дошкільного віку, а саме груп «Краплинки», «Хвилинки», «Перлинки». Протягом трьох місяців кожен вихованець групи отримає з батьками консультацію від логопеда та певні рекомендації стосовно подальших дій. За необхідністю і бажанням батьків діти направлятимуться до Інклюзивно-ресурсного центру для поглибленої оцінки розвитку дитини де вони отримають висновок за яким буде зарахована дитина до логопедичної групи. За два роки  співпраця  логопеда-вихователя-батьків дасть плідний результат, діти виправлять власне мовлення, навчаться самоконтролю, добре розвинуть дрібну моторику та психічні процеси (пам’ять, мислення, увагу) та добре підготуються до навчання в школі.

Розвиток мовлення є важливим етапом у житті кожної дитини, оскільки здатність ефективно спілкуватися впливає на її успіх у школі та житті взагалі.