Квест «За веселкою»: кольорова одіссея до Міжнародного дня кольору 

22.03.2024 вихованці групи «Фантазери» відсвяткували Міжнародний день кольору, квестом «За веселкою», де кожний «поверх» веселки перетворився на місце для кольорових вправ.

«Ми робили кольорові завдання на кожному кольорі веселки. Це було так весело!» - розповів один із учасників заходу.

Під час заходу діти активно виконували завдання навчаючись працювати не лише самостійно, а й у групах. Вони відшукували за кольором, рахували і називали об’ємні геометричні фігури; відгадували фрукти та овочі, згадували назви квітів відповідних кольорів. Діти створювали та презентували малюнки на тему «Фіолетові фантазії». Взяли участь у рефлексії, під час якої висловили кольором свої емоції "наповнивши" так званні склянки настрою та отримали від вихователя за чудову роботу кольорові побажання.

Захід був організований з метою надихнути дітей на активне пізнання світу, сприяння розвитку їх творчих навичок, ігрову взаємодію, спілкування, генерування ідей; розвитку уміння проводити асоціативні паралелі між кольором та відчуттям; актуалізації знань з тем: одяг, овочі, фрукти, квіти, геометричні фігури; розвитку фонематичного сприймання; виховання уважність, товариськість. А також подарувати дітям відчуття радості.

Загалом захід був спрямований на комплексний розвиток дітей та досягнення різноманітних компетентностей. Під час виконання кольорових завдань та вправ, діти не лише розширили свої знання про кольори, а й розвинули свої пізнавальні навички, навички співпраці, спілкування та взаєморозуміння. Участь у рефлексії сприяла розвитку емоційного і соціального інтелекту, а також вміння висловлювати та розуміти власні почуття та емоції. Створення та презентація малюнків сприяла розвитку творчих навичок та виразності, а також збагаченню мовлення. Крім того, участь у квесті допомогла дітям розвинути увагу, пам'ять, мислення, та дрібну моторику. В цілому, подія допомогла кожному учаснику досягти особистих та соціальних досягнень, стимулюючи їх на подальший успішний розвиток.