Всесвітній день авіації
та космонавтики

Всесвітній день авіації та космонавтики

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики. Цього дня педагоги Слобожанського “Дивосвіту” підготували пізнавальну дистанційну розвагу для малечі.

Спочатку інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА провела відеорепортаж із “Центру інноваційних технологій “Парк ракет” у Дніпрі і розповіла дітям про Дніпро як космічний центр України.

Вихователь групи старшого дошкільного віку Анна БОРЗОВЕЦЬ доповнила і розширила знання дітей про космос, а також розповіла про найближчу до нас  зірку Сонце і планети Сонячної системи, наголосивши про унікальну здатність  нашої планети підтримувати життя завдяки наявності повітря, води і достатньої кількості сонячного світла і тепла. Діти із цікавістю поринули у віртуальну космічну подорож планетами і зірками. 

Вихователь групи молодшого дошкільного віку Наталія ШЕВЧЕНКО запропонувала дітям  разом  зробити ракети для подорожей. Діти із завзяттям поринули у творчість.  Щоб процес створення не втомив дітей, Анжеліка Олександрівна і Анна Володимирівна пропонували малечі виконати завдання з метою отримати інструкції на наступний етап роботи. Так Анжеліка Олександрівна  запропонувала дітям пройти тренування справжніх космонавтів. Для цього вони разом виконали фізичні вправи на рівновагу і витривалість. А Анна Володимирівна   запропонувала  дидактичні гру "Буває - не буває в космосі". Діти радо брали участь, тупаючі ніжками, якщо відповідь негативна, і плескаючи в долоньки, якщо позитивна.

В результаті у кожного вийшла власна ракета, для подорожей по космічних світах.

На кінець Анжеліка Олександрівна разом з дітьми виконала веселу руханку-подорож у повітряному просторі. 

Всю пізнавально-спортивну розвагу супроводжувала космічна музика «Подих Всесвіту» та мультимедійна презентація «Мандри космічним простором». Цей день надовго запам’ятається нашим вихованцям своїм насиченим та пізнавальним наповненням!..