Великдень у родинах
групи "Знайки"

Великдень у родинах групи "Знайки"

Великдень –  свято, сповнене любові, тепла і сімейного затишку. Воно пронизане ароматом свіжоспечених пасок, запахом свічок, гарними писанками, осяяне весняним сонечком і насичене Божою благодаттю. 

Напередодні найголовнішого християнського свята – Великодня – у групі «Знайки» були проведені тематичні онлайн заняття, на яких діти  дізналися багато нового та цікавого про народні звичаї та обряди святкування  Великодня. Дошкільнята мали змогу на онлайн заняттях з художно-продуктивної діяльності виробити гарні поробки, на заняті розвиток мовлення (Художнє слово) вивчити вірш Л. Полтава «Велекодні писанки» за допомогою мнемотаблиці і розповісти його в колі своєї родини.

Батьки теж приймали активну участь. Вони організували онлайн фото-відео звіт на тему «Великдень у нашій родині». Переглянувши фото і відео було зрозуміло, що Великдень – це дуже світле і радісне свято для всієї сім’ї, а особливо для дітей.

В підготовці до цього світлого свята діти приймали не менш важливу участь ніж дорослі. Так, Соня і Артем допомагали пекти  та прикрашати пасху, розфарбовувати яйця, Олексій, Олександр, Діана, Віолетта – зібрати пасхальний кошик, зробити яскраві пасхальні поробки, а потім всім разом зібратися  дружньою родиною за святковим столом.

Великдень для всіх  родин – це радість і надія на краще. Метою цих дистанційних онлайн занять є формування знань у дітей про святкування Великодніх свят, відродження звичаїв та обрядів нашого народу, примноження його традицій, виховання у дітей почуття любові до своєї родини,  поваги до народних свят.

video-a5199a658cbcb888eadc836098311583-V.mp4
video-d7133ec0db3d57a234cdc7a87f7cfed5-V.mp4