2023.10.16. Тематичне заняття до Всесвітнього дня хліба "Україна - хліборобна країна" (аплікація колосок пшениці)

Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято - Всесвітній день хліба, яке відзначається щорічно 16 жовтня. 

Кожен з нас знає, що головний злак на землі — пшениця. Мабуть, звідси,  і пішло: хліб — усьому голова. Ніхто сьогодні не може назвати імені тієї великої людини, яка винайшла хлібопечення, того, хто змолов зерно, виготовивши борошно, а потім спік із тіста в гарячій печі запашний, духмяний коровай чи паляницю.

Але перш  ніж прийти до  нашого  столу,  хліб пройшов  довгий шлях.  Шлях від маленької зернини до пахучої паляниці довгий і важкий. Багатьом людям треба було докласти чимало зусиль, щоб отримати смачний буханець.  Спочатку треба виорати поле, потім вчасно посіяти в сиру землю зернинки із колоска. Ціле літо поливає поле дощик, гріє сонечко. Лише вони знають, скільки праці вкладено в це зерно. Потім зерно треба зібрати, змолотити.  До роботи стають комбайни, які косять пшеницю.  Машини везуть зерно на елеватор, там його віють, потім везуть у млин.  У млині зерно мелють на муку, яку потім везуть до пекарні.

У пекарні місять тісто і випікають хліб.  Спеціальні машини розвозять хліб по магазинах, де ми з вами його і купуємо. Ось який довгий шлях хліба, як багато людей працює, поки хліб прийде до нашого столу. Тому люди дуже шанують його і склали про нього дуже багато приказок, прислів’їв і віршів.

Для здобувачів освіти старшого дошкільного віку групи  "Зірочки"  16 жовтня у Всесвітній день хліба під час дистанційного заняття було проведено тематичне  заняття в онлайн режимі. Вихователька Ганна БОРЗОВЕЦЬ за допомогою дидактичного матеріалу ознайомила здобувачів освіти  з довгим шляхом запашного хліба до столу.



За допомогою  дидактичної гри “Обери хлібобулочні вироби” здобувачі освіти визначали який продукт зображений  на картинці належить до хлібобулочних виробів 

Також вихователь з разом дітьми пограли в  дидактичну гру, під час якої  пригадували в яких казках зустрічався хліб або хлібобулочні вироби. 

Аношенков Клим

Калмиков Мирон

Зайцев Михайло

Товстонос Богдан