УВАГА!!! ДІЄ НОВИЙ ПОРЯДОК РЕЄСТРАЦІЇ ДІТЕЙ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ ДО ЗДО СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ!..
Але перш ніж прийти до нашого столу, хліб пройшов довгий шлях. Шлях від маленької зернини до пахучої паляниці довгий і важкий. Багатьом людям треба було докласти чимало зусиль, щоб отримати смачний буханець. Спочатку треба виорати поле, потім вчасно посіяти в сиру землю зернинки із колоска. Ціле літо поливає поле дощик, гріє сонечко. Лише вони знають, скільки праці вкладено в це зерно. Потім зерно треба зібрати, змолотити. До роботи стають комбайни, які косять пшеницю. Машини везуть зерно на елеватор, там його віють, потім везуть у млин. У млині зерно мелють на муку, яку потім везуть до пекарні.
У пекарні місять тісто і випікають хліб. Спеціальні машини розвозять хліб по магазинах, де ми з вами його і купуємо. Ось який довгий шлях хліба, як багато людей працює, поки хліб прийде до нашого столу. Тому люди дуже шанують його і склали про нього дуже багато приказок, прислів’їв і віршів.
Для здобувачів освіти старшого дошкільного віку групи "Зірочки" 16 жовтня у Всесвітній день хліба під час дистанційного заняття було проведено тематичне заняття в онлайн режимі. Вихователька Ганна БОРЗОВЕЦЬ за допомогою дидактичного матеріалу ознайомила здобувачів освіти з довгим шляхом запашного хліба до столу.
За допомогою дидактичної гри “Обери хлібобулочні вироби” здобувачі освіти визначали який продукт зображений на картинці належить до хлібобулочних виробів
Також вихователь з разом дітьми пограли в дидактичну гру, під час якої пригадували в яких казках зустрічався хліб або хлібобулочні вироби.
Аношенков Клим
Калмиков Мирон
Зайцев Михайло
Товстонос Богдан