2024.04.11  "Чарівний космос гр. "Розумники"

       12 квітня все людство святкує Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.

     Вабливе безмежжя космосу далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок , невичерпна глибина Всесвіту з давніх - здавен були об’єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери і ще далі, в космос, пізнати, що там відбувається – ось до чого тисячоліттями прагнула людина.

           Здобувачі освіти групи середнього дошкільного віку (вихователька Наталія ШЕВЧЕКНО)  візуально мандрували "Чарівним космосом". 



      В художній майстерні  ЗДО "Дивосвіт" ознайоилися з міні музеем чарівного космосу.  Вихователька ознайомила дошкільнят  з будовою сонячної системи, дала уявлення про зірки і планети, їх величину,  про порядок розташування планет відносно Сонця. 

      Сонце — це дуже велика зірка, яка знаходиться в самому центрі Сонячної системи. Сонце випромінює тепло і світло, і без нього життя на нашій планеті неможлива. Ми бачимо і вважаємо Сонце жовтим, але виявляється, що ця зірка білого кольору. 

    Близько 5 мільярдів років тому взагалі не було ні Сонця, ні планет. Але потім з безмежного хмара газу і пилу початок стискатися, утворюючи велике ядро. Так утворилося Сонце. А навколо Сонця стала обертатися космічна пил і газ, збиваючись в єдине ціле. Так ці скупчення стали планетами. Спочатку планети були такими ж гарячими, як Сонце. Але потім лава охолола, затверділа. 

     Щоб трішки пофантазувати "На яку планету я полечу?" діти з радістю взялися виготовляти космічний транспорт - ракету. Роботу розпочали в художній майстерні, але із-за об'яви повітряної тривоги продовжили в укритті. Не дивлячись, на це - нам настрій не зіпсувало, і всі доробили свої космічні чарівні ракети.


Наш космодром 

"Ми летимо на планету ... миру, щастя, радості, здоров'я!