У Слобожанський «Дивосвіт» завітали майбутні педагоги-дошкільники

У Слобожанський «Дивосвіт»

завітали майбутні педагоги-дошкільники!..

 26 вересня студенти Дніпровського фахового коледжу КЗВО «ДАНО» ДОР» разом із своїми викладачами були гостями ЗДО «Дивосвіт». Педагоги закладу підготували для своїх майбутніх колег ряд локацій для практичної взаємодії.

  Гостей на центральному вході зустріли педагоги та керівник закладу, яка запросила їх до загадкової та чарівної країни «Дивосвіт».

 Знайомство із Слобожанським «Дивосвітом» гості розпочали з комп’ютерного класу, в якому директор Наталя ТІЛЬНА у презентації «Коротко про головне…» розповіла присутнім про історію закладу та напрямки його розвитку. Алла СИТЕНКО, вихователь-методист, познайомила із освітньою програмою, методичним забезпеченням освітнього процесу у нашому закладі та запропонувала виконати вправу «Розумні розмальовки» з курсу гуртка «Інформаційна культура».

  Далі з привітальним словом до учасників зустрічі звернулась Анастасія ЛАХТЮК – вихователька, яка працює у «Дивосвіті» з дня його відкриття, а прийшла зразу після закінчення Дніпропетровського педагогічного коледжу ДНУ ім. О. Гончара. Анастасія запропонувала учасникам заходу виконати онлайн вправу «З чого почався мій педагогічний шлях» за допомогою додатку Mentimeter, який використовується для створення презентацій із зворотним зв’язком у реальному часі.

  Потім гості попрямували на іншу локацію, до «Художньої майстерні», де поринули в творчість та виготовили собі на згадку браслетики-обереги з кольорових намистинок, які символізували кожен важливий крок та етап в їхньому житті.

   У музичній залі учасників заходу зустріла керівник музичний Наталія МІЛІНКОВІЧ та запропонувала музично-ритмічну гру «Музикограма» (полька «Трік-трак» Йоганна Штрауса). Музикограма - це візуальне втілення музичного твору. Метод найбільш доречний у роботі з дітьми дошкільного віку. Наші діти ще не можуть «читати» музику по нотах, тому на поміч приходять символи, доступні для розуміння. Музикограма допомагає розвинути музичні здібності дитини, уяву, інтуїцію, робить слухання музики цікавим та незвичним.

  Далі зупинкою по маршруту стала логопедична група середнього дошкільного віку «Знайки», де вихователем Оленою ЛАМ, вчителем-логопедом Лілією КОВАЛЬОВОЮ та керівником музичним було запропоновано гостям бути в ролі дітей і стати учасниками фрагменту інтегрованого заняття з розвитку мовлення, культури мовленнєвого спілкування та художньо-продуктивної діяльності (музичної) «Зустрічаємо осінь».

  Під час зустрічі зі студентами в спортивній залі інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА ознайомила з формами  фізкультурно - оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти, познайомила з методами, які використовуються під час занять.    Особливу зацікавленість у майбутніх педагогів виявила авторська методика Анжеліки АРШАВСЬКОЇ з навчання дошкільників основ плавання за допомогою так званого «сухого тренування плавців».

   Зібравшись у дружньому колі у міні-музеї побуту «Українська світлиця» разом із керівником народознавчого гуртка «Україна – моя Батьківщина» Регіною ІВЧЕНКО, гості поринули у чарівний світ національно-патріотичного виховання дітей Слобожанського «Дивосвіту». Тема майстер-класу «Нумо збирати осінні плоди трансформації» допомогла учасникам підняти питання виховання національної ідентичності дошкільників, зануритися у світ речей сили, які мають бути у серці та у хаті справжніх українців. Учасники майстер-класу відкрили для себе світ перкусійних музичних інструментів. Під час заключної рефлексії обмінялися враженнями, емоціями, відкриттями, подарунками, наголосили на важливості впровадження STREAM-освіти у ЗДО, її інтеграції у національно-патріотичне виховання дітей, використанні сучасних прогресивних методики музичного розвитку дітей у «Дивосвіті».

 Справжнім сюрпризом для всіх присутніх стала поява талісману Слобожанського «Дивосвіту» - Дивасика, який запросив всіх на святкове фото.

    Практична взаємодія на різних локаціях принесла студентам не тільки приємні емоції, але й збагатила педагогічний досвід новими та необхідними знаннями, посилила професійний інтерес майбутніх педагогів до своєї спеціальності. Адже всім відома істина: «Немає практики без теорії, а теорія без практики – мертва».

  Співпраця ЗДО «Дивосвіт» та Дніпровського фахового коледжу КЗВО «ДАНО» ДОР» буде продовжена і надалі, бо наше майбутнє залежить, у тому числі, і від цих студентів.