Музика лунає - Україну єднає!

Патріотичне виховання в дошкільному віці запорука успішної соціалізації особистості. Формування вміння сприймати себе, як представника свого народу, починається з відповідального і усвідомленого ставлення до своєї країни. Ще в молодшому дошкільному віці починається знайомство дитини з державними символами України, такими як прапор, герб, гімн. 

  10 березня відзначається День Державного гімну України. Оскільки цей день цього року припав на вихідний, то вихованці групи молодшого дошкільного віку “Хвилинки” відзначили це свято 11 березня. Під час ранкового кола дітям запропонували проспівати своє ім’я, що малеча із радістю зробила. Діти відзначили, що жодне з проспіваних імен не повторилося, звучало по різному і особливо та замислилися над питанням: “Навіщо люди складають пісні?”.  Відповіді були найрізноманітніші.

Під час заняття ознайомлення з соціумом здобувачі освіти переглянули коротке відео виконання гімну в різних інтерпретаціях: класине, у виконанні дітей та рокову версію, захоплення якою виразили більшість вихованців. Також вони намагалися визначити, які музичні інструменти вони почули під час виконання композиції. Складаючи пазли із зображенням музичних інструментів діти визначали чули вони їх чи ні, коли лунав гімн України.

Надихнувшись, діти із захопленням взяли участь у ігровій активності “Музичний оркестр”. Діти “акомпанували” українській народній пісні “ Ой, на горі жито, сидить зайчик”. Задоволені результатом дітлахи попросили на біс рокову версію гімну України і натхненно підігрували виконавцю.

Патріотами не народжуються - їх виховують! Педагоги ЗДО “Дивосвіт” докладають багато зусиль, щоб виростити із своїх вихованців справжніх патріотів України.