2024.05.02 "Великодня писанка"

        Писанки або крашанки – це символ весняного відродження життя на землі. Яйця, що пофарбовані в один колір, називають крашанками. Їх кольори також мають певну символіку. Червоний колір означає радість, життя, любов. Жовтий колір – місяць і зорі, урожай. Блакитний – небо, повітря, здоров’я. зелений – відродження та воскресіння природи та родючість землі. Поєднання кількох кольорів – родинне щастя, мир, любов, успіх. Щоб зробити крашанку, розводять спеціальну фарбу у воді та кладуть у неї щойно зварене яйце. Коли яйце пофарбується, його викладають на тарілочку, щоб висохло. Крашанка готова. А писанку фарбують спеціальними фарбами, а потім розмальовують різними візерунками – розписують. Звідси й назва – писанка. 

        Вихователька середньої дошкільної групи "Розумники" Наталія ШЕВЧЕНКО з допомогою виховательки  Віти КАРПЕЛІНОЇ  провели заняття "Великодня писанка", на яке були запрошені батьки вихованців. Діти з нетерпінням чекали цього дня та цієї години, щоб зустріти наших гостей - своїх матусь, татусь і бабусь, які були не лише глядачами, а й приймали участь разом з дітками.

                Першим на гостину завітав Сіренький Кролик. Він познайомив діток з історією писанки та подарував два листи з завданнями. Веселі завдання  "Збери картину" діткам допомагали виконати батьки. Другій - прибіг Зайчик Пострибайчик, який шукав свого товариша Сіренького Кролика.  Зайчик Пострибайчик дуже любив свого друга та поспішав подарувати йому великодні прянички, але не встиг їх розмалювати. Наші маленькі здобувачі освіти з задоволенням погодилися допомогти зайчику. А наші любі матусі та татусь не могли бути осторонь, тому їх підтримка та допомога своїм діткам подарувала всім святковий настрій. А під кінець заняття весела гра "Писанка"- слухай,  виконуй, грай та танцюй!!


           

   

Щастя для дітей.