Дня матері в Україні

  Якщо говорити між нами, то все починається з Мами! 

  У травні, коли світить яскраво тепле сонечко, зеленіє травичка, розквітають чарівні квіти, співають дзвінко пташки,  весняний грайливий вітер приносить свято найріднішої, наймилішої, найближчої для нас людини — Матері. Мама, мамочка, матуся… Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша. З цієї нагоди у нашому  закладі ЗДО Дивосвіт музичний керівник Наталія Мілінковіч у співпраці з вихователями старших груп Світлана Самохатня (група «Чарівники»), Олена Лам (група «Знайки») провели тематичну розвагу до  Дня Матері  «Для Вас, любі матусі!», та показали театралізовану виставу «Як Мишеня найкращу маму шукало» метою якої було, формувати у дітей почуття любові і поваги до матері, як самої близької, рідної і дорогої людини в житті. Прагнення допомогти їй у повсякденних турботах, бути уважними і слухняними. Сприяти спільному переживанню дітей і мам, допомогти дітям відчути, що їх люблять, цікавляться ними. Створити радісний настрій, занурити дітей у світ казки, розвивати уяву, увагу під час таночків з участю героїв казочки, та удосконалювати відчуття ритму і такту у музичній грі з горішками.

 Закінчилась казкова вистава обговоренням дітей і педагогів з головним героєм казочки Вертунчиком що до його ставлення до мами, який був дуже засмучений, що не слухав свою маму і надумав шукати кращу ніж його, таку маму, яка б дозволила мишеняткові байдикувати. Та матуся пробачила мишеня, бо матусина любов не знає меж. Мишеняткові було дуже прикро за свої лінощі, він вибачився перед своєю матусею, і пообіцяв бути слухняним і добрим, допомагати їй у всьому. Та щоб підбадьорити Вертунчика і допомогти йому привітати свою маму, діти запропонували мишенятові зібрати вазу з букетом до Дня матері з допомогою інтерактивної дошки Jamboard (інтерактивний сервіс від Goole) де спільними зусиллями зібрали вазу з квітами для своїх матусь. Діти із великим бажанням вітали мам зі святом вивченими заздалегідь віршиками, та букетом квітів зібраний власноруч з допомогою додатку Jamboard.

  Дорогі мами! Вітаємо вас з Днем матері! Ви завжди були і залишаєтеся самовідданими, люблячими і готовими на все заради своїх дітей!  Дякуємо за вашу материнську любов! Будьте здорові! Живіть щасливо і довго! Зі святом!