2023.11.03.-"Загадки природи в осінню подорож Грибочка" тематичне-інтегроване заняття-розвага в комбінованому поєднанні з фізкультури, природознавства й розвитку мовлення



“Загадки природи в осінню подорож Грибочка” тематичне-інтегроване заняття-розвага в комбінованому поєднанні з фізкультури, природознавства й розвитку мовлення.

   Прийшла осінь. Цю пору називають багатою або щедрою за її дари. Красуня Осінь годує урожаєм не тільки людей, але й птахів та звірів. Не дарма її прозвали щедрою господинею. Ця хлібосольна пора дає нам ягоди, мед, гриби та багато іншого. Багатий осінній урожай з полів, лісів та садів заповнить комори дбайливих господарів. Буде чим поласувати взимку та навесні. Мандрівник (інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА) зустрілась з вихованцями “Дивосвіту” й запросила на подорож до лісу за осінніми дарами де познайомила дітей зі своїм казковим другом Грибочком (вихователька Наталія ШЕВЧЕНКО). Грибочок поділився з дітьми приємною новиною, яку отримав з листом від свого друга Гарбуза з запрошенням на Свято Врожаю за адресою: Південь. Але ж, що таке Південь і де він знаходиться Грибочок не знав й тому засмутився.

   Тоді Мандрівник запропонував озирнутись навколо й за допомогою природи дізнатись про сторони світу, та які підказки надає природа. Для цього інструктор з фізкультури провела відео презентацію онлайн з осіннього лісу, де здобувачам освіти розповіла про помічника мандрівників - компас, про сторони світу, на які він вказує й про підказки природи, що допоможуть в лісі зорієнтуватись та знайти знаходження потрібного напрямку під час подорожі.

   Від отриманих  знань Грибочок зрадів, але ж подорож до Гарбуза, який живе на  Півдні була б більше легкою й швидкою, за допомогою компаса. І допомогти отримати компас запропонувала Королева Осінь (вихователька Наталія КУЗЬМИЧОВА), яка гуляла по лісу й прикрашала його у жовті й червоні кольори. А для отримання туристичного компаса запропонувала пограти  казковому Грибочку і вихованцям “Дивосвіту” в дидактичну гру про знання з корисних та некорисних дарів лісу, які стануть в безпеці при зборі осінніх щедрот лісу.

   А тут і маленьке Білченя зістрибнуло з гілки, бо зацікавилось хто така Осінь, бо ще маленький і знає тільки теплу пору року Літо, і що треба готуватись до холодної Зими збираючи  осінній врожай не знав. І діти разом з Королевою Осінню розповіли для Білченяти про пори року та їх прикмети.

   З цікавими розповідями й з веселим настроєм всі учасники подорожі дійшли до краю лісу де простягались щедрі українські лани, на яких проходило Свято Врожаю і разом з Гарбузом здобувачі освіти та інші казкові учасники розваги виконали руханку “Ходить Гарбуз по городу”, яка в позитивному настрою закінчила тематичне-інтегроване заняття-розвагу в комбінованому поєднанні з фізкультури, природознавства й розвитку мовлення.