2023.10.26 Тематичне

 заняття    до дня гарбуза

 "Ой, чудове, диво гарбузове"

 "Ой, чудове, диво гарбузове"

       Щедра осінь зачаровує нас своєю красою, пригощає дарами, бо багата вона на врожаї та хоче, щоб люди мали все: хліб, овочі та фрукти. А окрасою осіннього врожаю є гарбуз. 

     А чи знали ви, що : Гарбуз - це ягода, причому одна з найбільших у світі. Його плоди можуть важити до декількох сотень кілограмів. Батьківщина гарбуза — Мексика, там його вживали ще 8000 років тому. З відкриттям Америки, смачний плід набув популярності й у Європі.                            Пам’ятаєте віршик “Ой, чи живі, чи здорові всі родичі гарбузові?” Виявляється, що існує близько 800 видів гарбуза, проте тільки 200 з них — їстівні. Вражає різноманіття кольорів: білий, жовтий, зелений, чорний. Гарбузи можуть бути однотонними, плямистими або смугастими. Вони також мають різну форму: круглі або овальні, Грушо - або цибулеподібні.   Гарбуз також містить різні вітаміни групи В, вітамін Е, цинк, калій і безліч різних антиоксидантів. 




    Здобувачі освіти групи середнього дошкільного віку "Розумники", а саме - Єва БОРЗОВЕЦЬ, Кіра ГОЛОВНЯ, Михайло ДУЛУНЦ,  Софія КОСТЕНКО, Кіра ФЕДОСОВА та Вікторія ЮРЧЕНКО З допомогою виховательки  Наталії  ШЕВЧЕНКО  залюбки з цікавістю ознайомились з гарбузом.  

Гарбуз – господар на городі.

 Його шанують у народі.

 Щоб здоров’я гарне мати,

Варто кашу з ним вживати.


   Каша корисна, це так! Але замість каші діти власноруч виготовили магнітик "Гарбузятко" та "Гарбузовий шедевр", який прикрасили квітами, осіннім листям, ягодами калини й горобини.