Проєкт "Як я бачу осінь"

 Осінь - чудова пора. В ній ніби зібрані всі пори роки, вона може бути теплою та сонячною, прохолодною та морозною, квітучою та родючою, дощовою та красивою.
    В нашій групі є щорічний проєкт “У пошуках весни” де ми кожного року після зими вирушаємо на пошуки змін в природі та спостерігаємо як пробуджується весна. Дуже цікаво спостерігати як дітки з лупами шукають квіточки чи травичку під снігом який ще не встиг розтанути. І хотілось такі проєкти втілювати з кожною з пір року, адже така красива природа навколо нас.
  Зустрівшись в садочку, ми взяли з собою  телефон і пішли стежинками території садочка на пошуки з задачею знайти “З чим в мене асоціюється осінь?”. Попередньо ми обговорили з дітками ознаки осені: зміна кольору листя, дощ, похмура погода, але іноді і сонячна, похолодання, відліт птахів та збір урожаю. Також проговорили про професію фотографа: як тримати телефон з камерою, як зробити гарні знімки, щоб фото обʼєкта повністю розміщувалось на фото. І як тільки ми вийшли на вулицю на пошуки нам одразу зустрілось дуже багато жучків «сонечко» ми розглянули їх детально в лупи та навіть змогли порахувати скільки чорних цяточок на спинці у комашки. Далі ми зустріли мурашку, яка несла маленьку гілочку і подумали, що, мабуть, їй ця гілочка потрібна для будівництва мурашника. Потім Данило Швайковський помітив калюжу, яка лишилась після вчорашнього дощу і взявши в руки телефон почав думати як її сфотографувати так, щоб вона повністю вмістилася на фото, адже калюжа була великою. Коли ми пішли далі нам зустрілись три берізки, одна з них була повністю вкрита жовтим листячком, друга була вкрита наполовину, а третя була вже повністю без листячка і ми проговорили що ця берізка вже скинула всі листочки і готується до зими. А потім ми помітили дуже гарний кущик з червоно - жовтим листячком і скоріше до нього побігли і коли були поряд то помітили що на кущики є ще й ягідки і зрозуміли що це гарний кущик - калина і також зробили гарні фото ягідок. Звернули увагу на квіточки які ще квітнули - хризантеми та чорнобривці. І на останок зробили спільне фото під великою парасолькою демонструючи дощову погоду восени.
  Ми зловили дуже багато позитивних емоцій під час такої прогулянки, навчилися більше приділяти увагу до природи та її краси в цю пору року та з задоволенням потім пригадували спогади про осінь та розглядали гарні фото які зробили самостійно.
           
                                                                Пам’ятайте краса поряд з нами!