Всесвітній день авіації і космонавтики

Всесвітній день авіації і космонавтики

(Міжнародний день польоту людини в космос)

12 квітня - це пам’ятна дата, присвячена першому польоту людини в космос, День Космонавтики! Оскільки тема «Космос» і професія космонавта найменше знайомі дошкільнятам, у Слобожанському Дивосвіті вивченню цієї теми був присвячений цілий тиждень.

Щоб збагатити знання дітей, викликати інтерес до цієї теми, наблизити її до розуміння дошкільниками педагоги цілий тиждень спілкувались з дітьми про важливість польотів у космос, про людей, які готують ці польоти, про роль науковців і конструкторів в освоєнні космосу, про космонавтів і тих, хто чекає їх на Землі.

Музичний керівник (Наталія МІЛІНКОВІЧ) запросила виховнців на розвагу «Космічні простори…» до музичної зали на стелі якої за допомогою пректора діти могли розгледіти Сонячну систему і відправитися в подорож космічними просторами. Музична розвага була організована через різні форми роботи: бесіду “Космос: близький чи далекий?” (навіщо людям польоти в космос, яку інформацію ми отримуємо завдяки штучним супутникам?); гру “Збираємося у подорож” (малята разом з вихователями ставали “командою ракети”, обговорювали, що варто і чого не варто брати в космічну подорож, розподіляли обов’язки між членами екіпажу); досліди “Як ракета злітає у космос” (за допомогою повітряних кульок); конструювання  за допомогою цеглинок LEGO у парах створили власні марсоходи.  Поки що з конструктора. Але хто знає, можливо серед цих робіт, є прототип спеціальної техніки майбутнього.

Усі форми роботи з дошкільниками, відповідно музичній розвагі для дітей всіх вікових груп дошкільного віку  «Космічні простори…», а також заплановані заходи до Всесвітнього Дня Авіації та Космонавтики були насичені, цікаві та змістовні, вихованці отримали багато позитивних емоцій та сформували початкові уявлення про Космос, об’єкти  та явища природи планети Земля.

Цей тиждень надовго запам’ятається нашим вихованцям своїм різноманітним і пізнавальним наповненням.