Тематичне заняття для дітей молодшого дошкільного віку  "Що таке щастя?"

Увесь світ об’єднує 20 березня – Міжнародний день щастя. Це свято було задекларовано резолюцією ООН в 2012 році. День щастя не випадково призначили на 20 березня. Саме на цей день  припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. На щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце.

20 березня вихователі групи молодшого дошкільного віку «Хвилинки» Марина РОМАНЕНКО і Олена ЗАГОРОДНЯ  провели з вихованцями заняття – бесіду за творами В. Сухомлинського «Яке щастя?», метою якого було сформувати у дітей уявлення про щастя, навчити відчувати свій емоційний стан, виховувати почуття любові, поваги до себе і оточуючих. Заняття включала в собі динамічну паузу «Сонечко», де малята вітали Сонечко. Прослуховування оповідання В. Сухомлинського «Яке щастя?» та обговорення його змісту. Далі вихованці взяли участь у дидактичній вправі «Щастя», продовж якої  брали  по одному прозорому камінцю, говорили, що потрібно для щастя і опускали у прозору ємність з водою.

У кінці заняття вихователі наголосили про важливість бути добрими, чуйними, поважати себе і оточуючих людей, не скупітись на доброту, гарні слова і разом з дітьми зробили висновок: щастя не знаходять – його створюють.