«Візьмемось за руки - з’єднаємо країну!»  

Тематичне інтегроване заняття-розвага комбінованого типу у поєднанні ознайомлення з соціумом і фізкультури до Дня Соборності України

у логопедичній групі

старшого дошкільного віку

“Зірочки”

 В день Соборності та Злуки, Заходу на Схід.

Всі візьмемося за руки, бо один ми рід!

До Дня Соборності України, яке визначається в країні щороку 22 січня, в  закладі дошкільної освіти «Дивосвіт», у  групі старшого дошкільного віку “Зірочки”  було проведено захопливе, тематичне інтегроване заняття-розвага комбінованого типу «Візьмемось за руки - з’єднаємо країну!»  з метою розширити та поглибити знання дітей про свою Батьківщину, та історичні події які відіграють важливу роль в житті українського народу.


   Напередодні під час заняття з ознайомлення із соціумом вихователь Наталія КУЗЬМИЧОВА розповіла дітям про це свято: його історію та значимось, що головним символом Дня Соборності України є ланцюжок з людей, що взялися за руки. Цей ланцюжок ніби символізує силу й міць волелюбного народу, як могутня річка починається з маленького струмочка, так і непоборна нація починається з маленької людини. Тому на початку тематичного заняття-розваги діти за допомогою вікторини “Моя Україна” маючи  поглиблені  знання про свою Батьківщину, її символи та традиції з легкістю відповідали на запитання.

Головним завданням для здобувачів освіти групи “Зірочки” було зібрати мапу України з чотирьох частин в ході  виконання вправ з фізичної культури. Для цього інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА залучила дітей до виконання тематичних фізкультурних ігор, з розвитку  основних фізичних навичок: спритність, швидкість, координацію, орієнтування в просторі, силу. Вихованці “Дивосвіту” в позитивно-емоційному стані виконали фізкультурну руханку “Червона калина”, продемонстрували взаємодію долаючи “Місток дружби” (гімнастична лава) тримаючись за руки та в естафеті “Перевези друзів”, співпрацювали в парі з другом долаючи смугу з перешкодами. Вихованці проявляли дружність, товариськість, вміння вболівати та співпереживати, підтримувати один одного.

Наприкінці заняття діти з’єднали частини мапи України в одну цілу та Соборну країну, тим самим  продемонстрували національну свідомість та почуття гідності бути громадянином України, любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Заняття пройшло в емоційно - піднесеному настрої вихованців, що сприяло всебічному та гармонійному розвитку кожної дитини та прояву любові до своєї Батьківщини, поваги до традицій українського народу.