Короткотривалі освітні активності  в логопедичній групі старшого дошкільного віку 

Тематичне заняття-квест «Дружба - чарівний скарб»  у старшій логопедичній групі “Зірочки”


Дружба – це одне з найважливіших почуттів людини. Важливість дружби дуже цінна та  висока і це варто розуміти з дитинства. Адже серед багатьох людей дуже складно знайти людину, яка розділить ваш світогляд, зрозуміє вас у важку хвилину і розділить з вами переживання, горе, радість і щастя, буде зберігати всі ваші секрети,  і залишиться вірним.

Кажуть, що дружба, це коли в людях живе одна душа. Один потрібен кожному, незважаючи на вік та уподобання. У кожному віці дружба має свої цінності. Дружба по праву вважається одним з найбільш важливих і необхідних почуттів для будь-якої людини, а тим більше дитини.


Тому у логопедичній групі старшого дошкільного віку “Зірочки” у спільній співпраці педагогів: Г.В. Борзовець, Н.С. Кузьмичової та вчителя логопеда Я.Є. Кішкіною, було проведено тематичне заняття “Дружба - чарівний скарб” з метою формування у дітей узагальнене поняття про дружбу і товаришування, хороші та погані вчинки. 


Під час заняття діти вчились  висловлювати свою думку та слухати  висловлювання та поважати своїх співрозмовників. Педагогами  були створені умови які сприяли розвитку духовності кожної дитини та формували якості, необхідні для спілкування: симпатію, відкритість, доброзичливість; сприяти усвідомленню дітьми важливості дружби, формуванню атмосфери доброзичливості. Діти вправлялись у складанні невеликих розповідей про свого друга.


Заняття пройшло у   дружній, доброзичливій атмосфері, у дітей виникало прагнення допомагати іншим, відчуття співчуття та бажання підтримувати один одного.