Тиждень безпеки  дорожнього руху

«Про безпеку дбай  - правила дорожнього руху пам’ятай!»

   Усім добре відомо, що сьогодні, дитина дуже рано стає самостійною, опиняється сам на сам з різними проблемами, в тому числі й з проблемами безпеки на дорозі. Тож головні завдання дорослих навчити дітей орієнтуватися у правилах дорожнього руху, керуватися ними, розуміти, до яких трагічних наслідків може призвести їх порушення; відпрацьовувати правила поведінки у надзвичайних дорожньо-транспортних ситуаціях.

Ознайомлення з правилами дорожнього руху, залишається одним із найважливіших завдань дошкільної освіти. Тому необхідна повсякденна робота з дітьми, щодо формування уявлень про важливість дотримання правил дорожнього руху. Щоб уберегти дитину від нещасних випадків у різних ситуаціях, необхідно навчити її безпечній поведінці.

   В травні місяці протягом тижня в групі старшого дошкільного віку "Знайки" були проведені онлайн заняття на тему «Правила дорожнього руху». Кожен день мав свою назву. Перший день – «Світлофор – Моргайко». Діти знайомилися з призначенням світлофора і значенням його сигналів. На онлай- занятті з художньо-продуктивної діяльності діти робили поробку «Веселий світлофор». Другий день – «День дорожнього транспорту» - діти познайомилися з різними видами транспорту а також правилами поведінки в громадському транспорті. Третій день – «День пішохода». Тут діти познайомилися з «Правилами маленького пішохода» . Четвертий день мав назву «Добрий друг наш – знак дорожній». Діти познайомилися з деякими дорожніми знаками: «пішохідний перехід», «обережно діти», «підземний перехід» та інші. Для чого потрібні дорожні знаки, необхідність їх використання. І мали змогу відобразити їх в своїх малюнках. П’ятий день завершився онлайн дидактичними іграми: «Про безпеку дбай  - правила пам’ятай!»; "Безпечно-небезпечні. На дорозі"; «Так чі ні».

   Таким чином, тиждень безпеки дорожнього руху у групі "Знайки" пройшов цілеспрямовано, планово та сподіваємося ефективно.