Масляна у "Дивосвіті"

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Адже Масниця (Масляний тиждень, Сирний тиждень) — це тиждень, що розділяє в календарі зиму й весну.


Тож, 18 березня, з метою прищеплення інтересу до народних звичаїв та традицій в ЗДО «Дивосвіт» відсвяткували це смачне і веселе свято. Діти всіх вікових груп були запрошені до музичної зали де була проведена розвага «Масницю зустрічаємо». Головним гостем свята була Масляна, яка завітала до садочку не з порожніми руками, а із забавами, іграми та загадками. У залі панував святковий настрій у всіх присутніх. 

Хлопчики середніх груп влаштували перегони на конях, щоб відлякати зиму та розбудити природу. Натомість дівчатка цих груп весело співали в хороводі з Масляною під час музичної гри «Весняночка Подоляночка». Та яка ж Масляна без млинців, вареників, оладків та пиріжків! За рецептом нашої гості  діти молодших груп замісили тісто для млинців у веселій грі-таночку «Смачні млинці»  та проявили свою працьовитість коли перенесли всі напечені  млинці з тарілі головної героїні у грі «Перенеси млинці». Разом з вихователями діти закликали весну віршами-закличками, танцями та піснями-веснянками.  А щоб розважити нашу гостю, діти старших груп зробили для Масляної поясок із гудзиків і стрічок та зібрали намисто з бубликів власноруч. Кульмінацією свята була гра «Стрічкова карусель» (довга палиця, прикрашена яскравими атласними стрічками), щоб вшанувати Сонечко, яке несло тепло і пробуджувало природу, тримаючись за його  промінчики (стрічки) весело каталися на каруселі.  

Уся Масляна – неймовірне дійство, яке кожному її учаснику запам’ятається на весь рік. Діти були в захваті від свята і до груп пішли у піднесеному настрої.