У "Дивосвіті" -
Міжнародний день танцю

У "Дивосвіті" - Міжнародний день танцю

29 квітня – Міжнародний день танцю. Ця дата обрана не випадково, саме 29 квітня, в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету», рішенням ЮНЕСКО з 1982 року відзначається Міжнародний день танцю. Це не тільки свято професійних і самодіяльних артистів, а також усіх, хто любить танцювати.

COVID і війна зруйнували безліч планів, проєктів, зустрічей, але людина має безліч внутрішніх ресурсів, котрі у певний момент акумулювалися і розквітли – головне вірити у свої сили, йти вперед і робити!.. 

З превеликим задоволенням долучились до свята вихованці та педагоги ЗДО «Дивосвіт». Від найменших до великих – усі приєднались до підготовки та організації цього дня – феєричного дня руху, музики і творчості.

Напередодні свята, діти від вихователів дізнались про красу та різнобарвність танцю, його особливу мову та роль у нашому житті, про нелегку працю артистів балету, яку треба цінувати і поважати. 

З метою згуртування колективу, підтримати один одного у непростий період життя,   почуватися краще у цю конкретну мить, поринути у надзвичайну атмосферу позитивних емоцій, музики та танцю, педагоги «Дивосвіту» під керівництвом музичного керівника Наталії МІЛІНКОВІЧ організували танцювальний флешмоб «Танець єднає». 

Для дітей всіх вікових груп музичний керівник (у співпраці з асистентом вихователя старшої групи «Чарівники» Наталією ВОДОЛАЗ) провела дистанційну музичну розвагу «Його величність Танець». Танець (Наталія ВОДОЛАЗ) запросив дітей у чарівний світ Музики (Наталія МІЛІНКОВІЧ), де влаштували з дітьми флешмоб під супровід пісні «В ритмі серця» Руслани ЛИЖИЧКО із девізом «За здоровий спосіб життя танцюючи». 

Зі старшими дітками здійснили танцювальну подорож світом: музичний керівник розповіла дітям про особливості танців народів світу, ознайомила їх з народною музикою, рухами танців. Разом обговорили про виникнення танців різних народів та про особливості сучасних різновидів танцювального мистецтва,   влаштували справжній танцювальний батл «А ти так зможеш?!». А ще згадували з дітьми і педагогами наші танці попередніх років, адже їх відеозаписи зберігаються у кожного учасника освітнього процесу у його власному віртуальному кабінеті!..

Також до Міжнародного дня танцю у супроводі музичного керівника діти Слобожанського «Дивосвіту» зустріли весну в танці «Веснянка» і виготовили  атрибут до танцю — пташку-мотанку!..

Тож, щиро вітаємо всіх, хто не уявляє свого життя без танцю, хто йде по життю, танцюючи, хто не може втриматися, коли чує музичний ритм, і, не маючи змоги протистояти покликові душі, робить невимушені па!..