Весняні свята у "Дивосвіті"

Весняні свята у "Дивосвіті"

      Весна - гарна пора року. Дорослі і діти люблять її за веселий спів пташок, за килим із шовкової травиці, за ласкаве сонячне проміння, а ще за найголовніше Християнське свято – Великдень.

      У Всьому світі Великдень відзначається з особливим розмахом. Великодні яйця та паски є невід’ємною частиною свята, але це далеко не все що можна розповісти про це свято. Щоб розширити та поглибити знання дітей про Великодні свята (обереги, символи), показати красу і значущість Великоднього свята, за декілька тижнів до Великодня, педагогами ЗДО «Дивосвіт» було проведено календарно-обрядове дійство, що об’єднало три свята.

1.     Закликання весни: проведена музична онлайн розвага для всіх вікових груп «Свято Весни з Веснянкою і Білочкою» у співпраці з  музичним керівником Наталією МІЛІНКОВІЧ і вихователями старших груп Оленою ЗАГОРОДНЬОЮ (група «Розумники») та Світланою САМОХАТНЬОЮ (група «Чарівники»), під час якої діти пригадали веснянки, гаївки, пісні про весну, цікаві ігри.

2.     Вербну неділю: проведено тематичне музичне онлайн заняття «Гілочки вербові сонце зігріває, а душа радіє, а душа співає, бо уже за тиждень буде в нас Великдень!» Під час онлайн розваги діти були ознайомлені з історією виникнення свята Вербної неділі та обговорили вербу – як символ України.

3.     Та власне Великдень: педагоги ЗДО «Дивосвіт» провели тематичні онлайн заняття  до свята, а музичний керівник підготувала музичну онлайн-розвагу «Великдень» з показом лялькової вистави «Великодня казка». Під час розваги діти були ознайомлені з традиціями українського народу, які передаються із покоління в покоління. Обговорили головні символи Великодня (Пасху і крашанки) та що вони символізують.

     Що означають кольори на великодніх писанках вихованці дізналися через рухливу гру «Що означають кольори на Великодніх писанках?». А ще змогли на робочих аркушах розмалювати крашанку та "оживити" її за допомогою встановленого додатка доповненої реальності Quiver.

 Закінчилась музична розвага Великодньою казочкою від весняного Сонечка, в якій діти разом з казковими героями виконали пісню «Розмалюю писанку» (сл. Д. Чередніченко, муз. В. Кравчука), пограли в гру з пасхальними крашанками та закріпили свої знання про святкування Великодніх свят і про звичаї та обряди нашого народу