З Дня народження Великого Кобзаря 210 років

    9 березня 2023 року Україна відзначила 210 років від Дня народження видатного письменника та поета, талановитого художника, славетного Тараса Григоровича Шевченка.

Протягом тижня вихователі ЗДО «Дивосвіт» в усіх вікових групах провели тематичні заняття по ознайомленню із творчістю та життям Т.Г. Шевченка, тематичні бесіди, читання, обговорення та вивчення з дітьми віршів. 

У музичній залі був проведений захід для дітей старшого і середнього дошкільного віку, «Маленьким – про Великого Тараса», метою якого було: закріпити знання дітей про життя і творчість Т.Г.Шевченка та показати, як він оспівує красу рідного краю, любов до України; виховувати шанобливе ставлення до таланту відомого поета.

Музичний керівник Наталія МІЛІНКОВІЧ допомогла вихованцям здійснити цікаву мандрівку життєвим та творчим шляхом письменника, адже біографія була подана у формі інсценізацій «Тарас і Катря» (вихованці групи старшого дошкільного віку Мрійники, в ролі маленького Тараса - Данило ШВАЙКОСЬКИЙ, в ролі Катрі - Ева ДЕМ’ЯНОВА) пісня-гра «Тече вода з-під явора» ( вихованці середніх груп дошкільного віку «Розумники», «Знайки») особливо звернувши увагу на дитинство митця. Діти мали змогу не лише прослухати цікаву інформацію, але й переглянути фото- матеріали, які музичний керівник підготувала у вигляді презентації для маленьких слухачів.  Вихованці  також приймали активну участь у заході і самі розказували уривки віршів про віщого Тараса. Особливо слід відмітити вихованця середньої групи Знайки Олександра ПОЛОВИХ ("Тече вода з-під явора...") та вихованців старшої групи Фантазери Івана САВЕЛЕНКО і Давида ПИСЬМЕНЧУК ("Садок вишневий коло хати"), які прекрасно продекламували вірші і ще раз дали змогу відчути присутнісь Тараса Григоровича Шевченка у серцях кожного з нас. 

Середні групи «Розумники» та «Чарівники» виконали танок з квітами під супровід пісні «Зацвіла в долині червона калина» сл. Т.Г. Шевченка, а старші групи групи «Зірочки» і «Мрійники» продемонстрували гру «Тин», яка передається з покоління в покоління і внесли радість і бадьорість до розваги.

Завершилася розвага загальним патріотичним таночком «На нашій Україні» сл. і муз. Н. Май, чим ще раз підтвердили свій дух патріотизму і любові до України.