Корекційно-розвивальне заняття “У Смайлика на гостині” 

У кожного з нас свій світ, своя загадка,таємниця, своя казка. А щоб краще зрозуміти ці таємниці потрібно здійснити подорож по стежинках Королівства Внутрішнього світу, адже коли людина пізнає себе, вона вдосконалюється. Не кожен дорослий здатен розібратися у всій гамі своїх переживань, а для дитини це завдання є ще більш важким. Малюки не завжди правильно розуміють навіть прості емоції, тим більш їм важко усвідомити ті різноманітні переживання, які виникають у міру розширення їх зв'язків з навколишнім світом.

Педагог соціальний Анна КОВРОВА провела, для дітей середнього дошкільного віку групи “Знайки”, корекційно-розвивальне заняття “У Смайлика на гостині” приурочене до Тижня психології. Під час заняття вихованці з'ясовували, що викликає в них хороший чи пригнічений настрій. Намагалися визначити його за емоціями, за допомогою “Кубика настрою”, вчилися позбавлятися негативних емоцій та релаксувати під час вправи “Сонячний зайчик”. Але найбільше захоплення викликала у дітей арт-терапія.

Вихованці отримали цінний подарунок – це весело проведений час, позивні враження та гарний настрій. Адже у  Слобожанському “Дивосвіті” завжди піклуються про емоційний стан своїх вихованців, застосовуючи здоров'язберігаючи технології під час навчально-виховного процесу.