Освітні короткотривалі активності в логопедичній групі старшого дошкільного віку "Зірочки"

Тематичне заняття-квест «На допомогу Святому Миколаю» з використанням методики STREAM освіти  у старшій логопедичній групі “Зірочки”


Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 6 грудня, коли відзначається День Святого Миколая. Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! І саме в цій день починається магія новорічних свят…


Саме в цей день, чарівного свята, у групі старшого дошкільного віку “Зірочки” у співпраці педагогів: Г.В. Борзовець, Н.С. Кузьмичової та вчителя логопеда Я.Є. Кішкіною, було проведено тематичне заняття  “На допомогу Святому Миколаю”.


На занятті діти познайомились з  національними традиціями святкування свята Дня Святого Миколая. Вихователі сприяли розвитку пізнавальної активності дітей, та створили сприятливі умови для збагачення життєвих вражень про народне зимове свято - День Святого Миколая, ознайомити дітей з образом Святого Миколая. Вправлялися в умінні оцінювати життєві ситуації, свої вчинки. Сформувати мотивацію до слухняності, милосердя, добродіяння для людей та природи. За підсумком заняття діти виказували бажання допомагати іншим, бути добрими, турботливими.