2024.04.26 - "Мрійники - дослідники"
(тиждень дослідницької діяльності у групі Мрійники

          У STREAM - освіті дослідам відводиться особлива роль: вони допомагають підтверджувати або спростовувати гіпотези, виявляти властивості різних об'єктів (паперу, слів, іграшок, геометричних фігур, речовин), роблять діяльність дітей більш багатогранною, глибокою та цікавою, допомагають навчити їх розмірковувати, робити висновки, використовувати набуті знання на практиці.
              Під час дослідів ми наочно ілюструємо процеси, що відбуваються в довкіллі, привертаємо до них увагу.
   От як, наприклад "Виверження вулкану", на занятті ми можемо захопливо розповідати та показувати картинки як це відбувається, але більше захвату ми отримаємо коли побачимо це насправді за допомогою: соди, оцту, червоного барвника та власноруч зліпленому макету вулкана. І Ви отримаєте неймовірне задоволення від процесу а також закріпите хімічні властивості
    "Райдуга в тарілці" - скажете неможливо? для нас можливо все і ви можете також це повторити, за допомогою: цукерок, тарілочки та води.
  "Перетікання води та змішування кольорів" можливе за допомогою: стаканчиків, кольорової води та серветок.
   "Пробудження квіточки": самостійно вирізані дітьми квіточки, вода і можна побачити магію як квіточка по черзі відкриває свої пелюстки.
  ★  "Неньютонівська рідина" -  рідина, яка змінює свою в'язкість залежно від швидкості: вода та крохмаль.  
                      Досліди використовуємо під час розгортання діяльності за всіма напрямами STREAM ("Природничі науки", "Технології", "Читання і письмо", "Інжиніринг", "Мистецтво", "Математика. Логіка"

"Виверження вулкану"

"Райдуга в тарілці"

"Перетікання води та змішування кольорів"

"Неньютонівська рідина"

"Пробудження квіточки"