Золоті рибки "Дивосвіту"

Золоті рибки "Дивосвіту"

   Незабаром настане літній оздоровчий період і багато родин у вільний час буде відпочивати біля басейну чи природної водойми. Щоб такий відпочинок був безпечний для вихованців “Дивосвіту”, в програмі фізкультурних занять впродовж цього навчального року проводились фізкультурні заняття під тематичною назвою “Золоті Рибки “Дивосвіту”.

   Плавання сприяє безпеці на водоймах, оздоровленню, фізичному розвитку та загартуванню дітей. Купання, плавання, ігри та розваги на воді - один з найкорисніших видів фізичних вправ, вони сприяють оздоровленню і зміцненню нервової системи дошкільнят. Тому чим раніше привчити дитину до води, навчити її плавати, тим повніше позначиться позитивна дія плавання на розвитку всього дитячого організму. З метою розширення знання дітей про здоровий спосіб життя, заохочення до навчання плавати інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА провела ознайомлюючі  заняття в онлайн режимі з басейну “Метеор”, де діти дізнались про історичне походження кожного виду плавання. Крім того інструктор з фізкультури очно продемонструвала їх технічні особливості, маючи особистий досвід зі спортивного плавання.

Для навчання дихання під час плавання різними способами й особливостям рухів ніг та рук плавця проведені фізкультурні заняття з так званого “сухого” тренування. Під час таких занять вихованці “Дивосвіту” формували навички правильного дихання, удосконалювали координацію рухів та витривалість.

Дуже приємно отримувати зворотний зв'язок з відео й фото від вихованців ЗДО в розділі “Завдання” Google Класу з фізичної культури з позитивним досвідом у плаванні Золотих Рибок “Дивосвіту”. 

Зв’язок з вихованцями не втрачається всупереч знаходженню певний час їх з родинами за кордоном, де вони продовжують свій розвиток в онлайн режимі з педагогами й вихователями “Дивосвіту” як, наприклад, Вікторія ЛУБЯНКО з групи середнього дошкільного віку “Мрійники” (Канада) та Кіра ФЕДОСОВА з групи молодшого дошкільного віку “Хвилинки” (Ізраіль).