Психологічний тренінг для педагогів

Тренінг для педагогів

  21 квітня в ЗДО «Дивосвіт» проведено психологічний тренінг для педагогів «Як не загубити себе і відновити ресурсний стан під час війни». Його мета – познайомити педагогів із техніками саморегуляції, заземлення та самозаспокоєння, які  допомагають заспокоїти нервову систему і повернути здатність контролювати свої емоції і реакції.

  Тренінг підготували і провели педагог соціальний Анна КОВРОВА і вихователь групи старшого дошкільного віку «Розумники» Олена ЗАГОРОДНЯ. Під час тренінгу слухачі познайомилися з поняттям «стрес», його стадіями та впливом на діяльність нашого мозку. А також дізналися про важливість збереження психічного здоров'я. Педагоги випробували на собі вправи, що допомагають заспокоїтись, та техніки, за допомогою яких можна відновити внутрішній баланс та подолати стресову ситуацію.

  Особливий інтерес викликала техніка заземлення «Дерево» та вправи «Безпечне місце» і «Коридор». Остання спрямована на визначення власної схильності до стресових станів.

     Війна надзвичайно стресова та травмуюча подія для психіки. Вона стала тією подією, яка розділила наше життя на «до і «після», порушивши цілісність нашої життєвої картини. Тому єдине, що може нормалізувати наш стан - це відновлення безперервності життя та розірваних зв'язків. Допоки ми чекаємо та працюємо на Перемогу, ми повинні дбати про себе та своїх близьких. Сподіваємось, що інформація, отримана педагогами Слобожанського «Дивосвіту» під час тренінгу, допоможе відновити свій внутрішній баланс, стійко перенести всі негаразди сьогодення і якісно підготуватись до нового навчального року!..