“Весна - пора пробудження і розквіту” 

 “Весна - пора пробудження і розквіту”

Тематичне інтегроване заняття комбінованого типу у поєднанні образотворчого мистецтва, природознавства та фізкультури 

у групі молодшого дошкільного віку

“ПЕРЛИНКИ” 


   Весна – чудова пора року, яка асоціюється зі свіжістю, квіткацією та радістю. Ця пора володіє потужною енергією, яка пробуджує природу від зимової сплячки й оживляє все навколо. Весна – пора нового народження і розквіту. Вона має багато назв, які відображають її значущість і унікальність. Красу та велич природи весняного періоду неможливо не помітити. Одна з назв весни в українській культурі - “Зеленами горами”. Це ім’я походить від того, як гори та ліси розквітають весняними квітами та молодим зеленим листям. Із захопленням здобувачі освіти з групи молодшого віку “Перлинки” на занятті з художньо-продуктивної діяльності та ознайомлення з природним довкіллям під керівництвом вихователя Анни ТОЛСТИК зробили аплікацію “Квітуча весна”.

    Після довгої зими, коли все було залите білим снігом, природа вибухає яскравими кольорами та ароматами, що дарує радість і надію. Але ж ранньою весною, у березні, природа ще спить. Перші сонячні промені ще слабкі. Щоб квітуча пора швидше прикрасила сплячу природу інструктор з фізкультури Анжеліка АРШАВСЬКА під час денної прогулянки запропонувала вихованцям групи молодшого дошкільного віку “Перлинки” прикрасити гілочки дерев яблуневого садочка “Дивосвіту” різноколірними стрічечками. Діти з задоволення виконали це завдання розвиваючи координацію та дрібну моторику.

    Українська весна має ще одне цінне ім’я – “Розтанення”. Ця назва прив’язується до того, як сніг поступово тане з поверхні землі, розтікаючись по річище річок і пробуджуючи нове життя на своєму шляху. А, як же не намочити ніжки в весняних струмочках і для цього інструктор з фізкультури провела навчання зі стрибків через “веселкові калюжі” (гімнастичні обручі), де молодші вихованці з групи “Перлинки” розвивали уважність й спритність.

    Весна – пора нового народження і розквіту. Вона має багато назв, які відображають її важливість і унікальність. Весна символізує нове життя, пробудження природи й наші власні перетворення та зміни. Цей чарівний сезон надає нам надію, радість і натхнення усім навколо.