"Всесвітній день пінгвінів"

 25 квітня відзначається щорічне екологічне свято – Всесвітній день пінгвінів, який закликає людей пам’ятати про необхідність збереження тваринного різноманіття нашої планети. Цей день був обраний у якості свята, тому що він збігається з початком щорічної міграції пінгвінів на північ. 

   Вихованці групи молодшого дошкільного віку «Хвилинки» разом з вихователями Романенко М.А. та Загородня О.Ф. завітали в гості до пінгвінів і разом з ними прожили цей день. Діти дізналися як живуть і чим харчуються пінгвіни, як виховують своїх малюків. Особливо дітлахів вразив той факт, що саме тато-пінгвін опікується яйцем до появи малюка, а потім всіх пінгвінят збирають у дитячий садок, і всі дорослі пінгвіни по черзі виховують їх. Малеча з великою охотою уявили себе пінгвінами і позмагалися хто швидше «донесе яйце до гнізда»,  зібрали «портрети» пінгвінів з пазлів. Але особливе задоволення вони отримали, коли робили маленьке пінгвеня і підшукували йому ім’я. 

   А ще вихованці зробили висновок , що пінгвіни – особливі птахи і потребують особливої уваги. 

  У Слобожанському «Дивосвіті» з раннього віку навчають дітей свідомо ставитися до навколишнього середовища протягом всього життя.